Zapraszamy do kontaktu

63-400 Ostrów Wielkopolski
ul. Staroprzygodzka 52
ul. Staroprzygodzka 52
JADŁOSPIS OD 27.11.2023r DO 08.12.2023r
PONIEDZIAŁEK – 27.11.23r
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200ml, herbata 200ml, bułka pszenna, owsiana, graham i wieloziarnista 80g z masłem 5g, ser żółty 20g, sałata lodowa 5g, rzodkiewka 10g, ogórek 10g ,papryka 10g.
OBIAD: Zupa pomidorowa z lanym ciastem 250ml, medaliony z mięsa drobiowego z warzywami i cebulką 70g , ziemniaki puree 160g, fasolka szparagowa 65g, woda z cytryną 200ml
PODWIECZOREK: Mandarynki 150g, chrupki jabłkowe 30g.
WTOREK – 28.11.23r
ŚNIADANIE: Herbata 200ml, chleb pszenny, wieloziarnisty, graham 80g z masłem 5g, parówka grzana z szynki 20g, ketchup 5g, papryka kolorowa 20g, rzodkiewka 10g.
OBIAD: Zupa kapuśniak z kapusty włoskiej 250ml, pyzy drożdżowe z sosem jagodowym 180g, marchewka słupki 50g, kompot 200ml
PODWIECZOREK: Rogal mleczny 50g, z masłem 3g, pomidorki koktajlowe 20g , kiwi 50g, sok ,,Kubuś” 330ml.
ŚRODA – 29.11.23r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata 200ml, chleb pszenna, żytni i graham 80g z masłem 5g, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem 40g, papryka kolorowa 10g, kiełki 5g, ogórek 15g.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej 250ml, pieczeń z szynki w sosie własnym 100g, kasza pęczak 160g , sałatka z buraczków 65g, woda z cytryną 200ml
PODWIECZOREK: Ryż na mleku z jabłkami prażonymi i cynamonem 230g.
CZWARTEK –30.11.23r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml, herbata 200ml , bułka wieloziarnista, owsiana i pszenna 80g z masłem 5g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, rzodkiewka 10g, papryka kolorowa 20g.
OBIAD: Zupa brokułowa 250ml, makaron razowy kokardki 150g, z sosem bolońskim ( mięso mielone z szynki i warzywa) 70g, surówka z kapusty pekińskiej 60g, woda z cytryną 200ml
PODWIECZOREK: Galaretka (wyrób własny) z owocami, bitą śmietaną i czekoladą gorzką 250g.
PIĄTEK – 01.12.23r
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami jaglanymi 250ml, herbata owocowa 200ml, rogal mleczny 80g z masłem 5g konfiturą truskawkową 20g.
OBIAD: Barszcz czerwony z makaronem 250ml, filet z dorsza smażony 60g, ziemniaki puree 160g, ogórek kiszony 65g, kompot wieloowocowy 200ml
PODWIECZOREK: Gruszka 150g, chrupki kukurydziane 40g.
PONIEDZIAŁEK – 04.12.23r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata z miodem i cytryną 200ml , bułka graham, pszenna, owsiana, wieloziarnista 80g z masłem 5g, makrela wędzona 20g pomidor 10g, rzodkiewka 5g ,papryka kolorowa 10g.
OBIAD: Zupa kalafiorowa 250ml, bitki ze schabu duszone w warzywach 140g, kasza jęczmienna 160g, kompot 200ml.
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem, żurawiną i musem z mango 200g.
WTOREK – 05.12.23r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml, herbata miętowa 200ml, chleb pszenny, wieloziarnisty i graham 80g z masłem 5g, szynka biała gotowana 20g, sałata rukola 5g, papryka 15g, ogórek 10g.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem 250ml, gzika ze szczypiorkiem i rzodkiewką 80g, ziemniaki z masłem i koperkiem 160g, kompot 200ml
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa 200g, actimel naturalny 100ml .
ŚRODA – 06.12.23r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata 200ml, chleb pszenny, żytni, graham, wieloziarnisty 80g z masłem 5g, pasta z awokado ze szczypiorkiem 20g, pomidor 10g ,ogórek 10g, papryka kolorowa 10g, kiełki 5g.
OBIAD:Zupa ogórkowa 250ml, roladki drobiowe 70g, sos śmietanowy 30g, ryż brązowy 160g, brokuł 65g, woda z cytryną 200ml.
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (wyrób własny) z musem malinowym 200g, pałeczki kukurydziane 30g .
CZWARTEK –07.12.23r
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną 200ml, bułka wieloziarnista, pszenna, owsiana 70g z masłem 5g, pasztet mięsno-warzywny (wyrób własny) 20g , pomidor 15g, ogórek kiszony 15g .
OBIAD: Rosół z makaronem i zieloną pietruszką 250ml, ryba łosoś pieczony w ziołach 70g, ziemniaki puree 160g, mizeria 65g, woda mineralna 200ml
PODWIECZOREK: Kisiel wiśniowy (wyrób własny) z tartym jabłkiem i biszkoptem 220g.
PIĄTEK – 08.12.23r
ŚNIADANIE: Kakao 250ml, herbata 200ml, chleb pszenny, żytni i wieloziarnisty 80g z masłem 5g, serek almette 20g, rzodkiewka 10g, pomidor ze szczypiorkiem 15g, kiełki 5g.
OBIAD: Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną 250ml, makaron razowy świderki z kapustą kiszoną i pieczarkami 200g, kompot 200ml
PODWIECZOREK: Placek drożdżowy z jabłkiem ( wyrób własny) 80g, herbata 200ml.
Jadłospis może ulec zmianie. Występujące alergeny – tłusty druk