Jadłospis

Jadłospis

                                                    

                                              

                                                                                                                 JADŁOSPIS   OD 27.11.2023r  DO 08.12.2023r                                       

                                                                                    

                                                                                     PONIEDZIAŁEK – 27.11.23r

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi  200ml, herbata 200ml,  bułka pszenna, owsiana, graham i wieloziarnista  80g z masłem 5g,  ser żółty 20g, sałata lodowa 5g, rzodkiewka 10g, ogórek 10g ,papryka 10g.

OBIAD: Zupa  pomidorowa z lanym ciastem  250ml, medaliony z mięsa drobiowego z warzywami i cebulką 70g , ziemniaki    puree 160g,  fasolka szparagowa   65g,  woda  z cytryną   200ml

PODWIECZOREK: Mandarynki  150g, chrupki jabłkowe 30g.

                                                                                     WTOREK – 28.11.23r

ŚNIADANIE: Herbata 200ml, chleb pszenny, wieloziarnisty, graham 80g z masłem 5g, parówka grzana z szynki  20g,             ketchup 5g, papryka kolorowa  20g, rzodkiewka 10g.

OBIAD: Zupa kapuśniak z kapusty włoskiej  250ml,  pyzy drożdżowe z sosem jagodowym  180g, marchewka słupki  50g,     kompot  200ml

PODWIECZOREK: Rogal mleczny 50g, z masłem  3g, pomidorki koktajlowe 20g ,  kiwi  50g,  sok  ,,Kubuś”  330ml.

                                                                                    ŚRODA – 29.11.23r

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml, herbata 200ml, chleb pszenna, żytni i graham 80g z masłem 5g, pasta z tuńczyka           ze szczypiorkiem 40g,   papryka kolorowa 10g,  kiełki 5g, ogórek 15g.

OBIAD: Zupa z  fasolki  szparagowej  250mlpieczeń  z szynki  w  sosie  własnym  100g,  kasza  pęczak  160g ,                         sałatka z buraczków   65g,  woda z cytryną  200ml

PODWIECZOREK: Ryż na mleku z jabłkami prażonymi  i  cynamonem  230g.

                                                                                   CZWARTEK –30.11.23r

ŚNIADANIE: Kakao  200ml, herbata  200ml , bułka  wieloziarnista,  owsiana i pszenna  80g z  masłem 5g,  jajecznica             ze szczypiorkiem  50g, rzodkiewka  10g, papryka kolorowa 20g.

OBIAD: Zupa brokułowa  250ml,   makaron razowy kokardki  150g, z sosem bolońskim ( mięso mielone z szynki  i warzywa) 70g, surówka z kapusty pekińskiej   60g,  woda z cytryną  200ml

PODWIECZOREK: Galaretka (wyrób własny) z owocami, bitą  śmietaną  i czekoladą  gorzką  250g.

                                                                                   PIĄTEK – 01.12.23r

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami  jaglanymi 250ml, herbata  owocowa 200ml,  rogal  mleczny  80g z  masłem 5g konfiturą truskawkową  20g.

OBIAD: Barszcz czerwony z makaronem 250ml, filet z dorsza  smażony  60g,  ziemniaki puree 160g,  ogórek kiszony 65g,    kompot wieloowocowy 200ml

PODWIECZOREK: Gruszka  150g, chrupki kukurydziane 40g.

                                                                                  PONIEDZIAŁEK – 04.12.23r

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml,  herbata  z  miodem i  cytryną  200ml , bułka  graham,  pszenna, owsiana,  wieloziarnista  80g z masłem 5g,  makrela  wędzona  20g  pomidor  10g, rzodkiewka  5g ,papryka kolorowa 10g.

OBIAD: Zupa kalafiorowa  250ml, bitki ze schabu  duszone w warzywach  140g, kasza jęczmienna   160g, kompot  200ml.

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem, żurawiną  i musem z mango  200g.

                                                                                WTOREK – 05.12.23r

ŚNIADANIE: Kakao 200ml,  herbata  miętowa 200ml, chleb  pszenny, wieloziarnisty i graham 80g z masłem 5g, szynka biała gotowana  20g, sałata rukola 5g,  papryka 15g, ogórek  10g.

OBIAD: Zupa  pomidorowa z ryżem 250ml,  gzika  ze  szczypiorkiem  i  rzodkiewką  80g,  ziemniaki z masłem  i koperkiem  160g,  kompot  200ml

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa 200g, actimel naturalny 100ml  .      

                                                                                     ŚRODA – 06.12.23r

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata 200ml, chleb pszenny, żytni, graham, wieloziarnisty  80g z masłem 5g, pasta     z awokado ze szczypiorkiem 20g, pomidor 10g ,ogórek 10g, papryka kolorowa 10g, kiełki 5g.

OBIAD:Zupa ogórkowa  250ml, roladki drobiowe 70g, sos śmietanowy 30g, ryż brązowy 160g, brokuł  65g, woda z cytryną 200ml.

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (wyrób własny) z musem malinowym  200g, pałeczki kukurydziane 30g .      

                                                                                      CZWARTEK –07.12.23r

ŚNIADANIE: Herbata  z miodem i cytryną  200ml, bułka  wieloziarnista, pszenna, owsiana 70g z masłem  5g,  pasztet     mięsno-warzywny (wyrób własny)  20g , pomidor  15g,  ogórek kiszony  15g .

OBIAD: Rosół  z  makaronem  i  zieloną  pietruszką  250ml, ryba łosoś pieczony w ziołach 70g, ziemniaki puree  160g,         mizeria  65g,  woda  mineralna   200ml

PODWIECZOREK: Kisiel wiśniowy (wyrób własny) z tartym jabłkiem i biszkoptem 220g.   

                                                                                      PIĄTEK – 08.12.23r

ŚNIADANIE: Kakao 250ml, herbata 200ml, chleb pszenny, żytni i wieloziarnisty 80g z masłem 5g, serek almette  20g, rzodkiewka 10g, pomidor ze szczypiorkiem  15g, kiełki  5g.

OBIAD: Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną   250ml,  makaron  razowy  świderki  z  kapustą  kiszoną i  pieczarkami 200g,  kompot  200ml

PODWIECZOREK: Placek drożdżowy z jabłkiem ( wyrób własny) 80g, herbata 200ml.

 

Jadłospis może ulec  zmianie.   Występujące alergeny – tłusty druk

 

Zapraszamy do kontaktu