Jadłospis

Jadłospis

                                      JADŁOSPIS   OD 29.09.20r  DO 12.10.20r                                       
                                                            WTOREK – 29.09.20r
ŚNIADANIE: Zupa  mleczna  z  płatkami  jaglanymi  200ml, herbata  200ml, rogal  mleczny  80g
masło 6g,  miód  15g.
OBIAD: Zupa krem z dyni   250ml,  kotlet  z kurczaka  80g, ziemniaki puree 160g, surówka wielowarzywna 70g, woda z cytryna  200ml
PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem 150g, ciasteczka owsiane 30g.
                                                           ŚRODA – 30.09.20r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml,  herbata  200ml, chleb  pszenny i  razowy  80g z masłem 6g, parówka z szynki 20g, papryka 15g, rzodkiewka 10g, sałata roszponka 5g..
OBIAD: Zupa ogórkowe z ziemniakami 250ml, pierogi z truskawkami,  tłuszczem i cukrem  200g, kompot 200ml
DWIECZOREK: Rogalik mleczny  50g z masłem 5g, pomidorki koktajlowe10g, sok pomarańczowy 200ml, gruszka 80g .  
                                                          CZWARTEK – 01.10.20r
ŚNIADANIE: Herbata 200ml, bułka wieloziarnista  80g  z masłem 5g, pasta z awokado ze szczypiorkiem 20g, pomidor 15g, papryka 15g, rzodkiewka 10g.
OBIAD: Rosół z makaronem i  zieloną  pietruszką  250ml,  indyk  gotowany 70g w sosie koperkowym  40g
ryż brązowy 160g, marchewka z groszkiem 70g, woda z cytryną  200ml      
PODWIECZOREK: ,,Danonek”  90g,  winogrono 70g.    
                                                         PIĄTEK – 02.10.20r
ŚNIADANIE: Kakao  200ml, herbata  200ml, chleb  pszenny  i  razowy 80g z  masłem 6g,  twarożek
ze  szczypiorkiem i  rzodkiewką 20g,  pomidor 30g, papryka  kolorowa  20g, kiełki 5g.
OBIAD: Zupa koperkowa z kaszką manną  250ml, ryba dorsz smażona 70g  ziemniaki 160g, ogórek kiszony 65g, kompot   200ml.
PODWIECZOREK: Gruszka 150g, chrupki kukurydziane 30g.
                                                       PONIEDZIAŁEK – 05.10.20r
ŚNIADANIE: Kakao  200g ,herbata  200ml, bułka  graham 80g  z masłem 6g, sałata roszponka  10g, ser żółty 20g, rzodkiewka 15g, papryka kolorowa 15g, pomidor 5g.
OBIAD: Zupa krupnik  250ml, spaghetti 200g, bukiet warzyw gotowanych 70g, sok jabłkowy  200ml  
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny  z musem jagodowym 120g, chrupki  kukurydziane 20g.
                                                      WTOREK – 06.10.20r
ŚNIADANIE: Kakao  200ml, herbata  200ml, bułka  graham  80g z masłem 6g, pasta  z  cieciorki z oliwkami
ze szczypiorkiem 20g, kiełki  5g, pomidor 30g, rzodkiewka 10g.
OBIAD: Zupa krem z białych warzyw  z grzankami  250ml, gołąbki z mięsem i ryżem 100g, w sosie pomidorowym 40g, ziemniaki 160g, woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Brzoskwinia 150g, chrupki jabłkowe 20g
                                                     ŚRODA – 07.10.20r
ŚNIADANIE: Kawa  z mlekiem 200g ,herbata  200ml, chleb pszenny i razowy   70g  z masłem 6g, sałata rukola 5g, papryka kolorowa 15g, rzodkiewka 10g, pomidor ze szczypiorkiem 15g, ogórek kiszony 15g.
OBIAD: Zupa kalafiorowa 250m, kluski aksamitki z cebulką 180g,  kapusta czerwona gotowana 70g, kompot  200ml.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z owocem 80g, jabłko  100g .
                                                    CZWARTEK – 08.10.20r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml, herbata 200ml, chleb pszenny i graham 80g z masłem 6g, szynka biała gotowana  20g,sałata lodowa 5g,  papryka kolorowa 15g, rzodkiewka 15g.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem i zieloną pietruszką  250ml, bitki ze schabu w sosie własnym 1100g,  kasza pęczak  160g, sałatka z buraczków 70g, woda z miętą i cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Budyń z musem jagodowym 200g, biszkopty 30g.     
                                                    PIĄTEK – 09.10.20r
ŚNIADANIE: Herbata  z miodem i cytryną 200ml, chleb wieloziarnisty i pszenny 80g z masłem 6g, łosoś wędzony 20g, kiełki 5, pomidor 30 g, ogórek  20g.
OBIAD: Barszcz czerwony z grzankami   250ml,  jajko  sadzone  70g,  ziemniaki  puree 150g, fasolka
szparagowa 70g,  kompot 200ml
PODWIECZOREK: Banan  150g, wafle wieloziarniste  50g .
                                                   PONIEDZIAŁEK – 12.10.20r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata  200ml, bułka graham  80g  z masłem 6g i dżemem 20g .
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem  250ml, pieczeń z łopatki   70g w sosie własnym 40g
mizeria 70g,  kasza pęczak  160g, woda z cytryną 200ml
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa  200g.
                        Jadłospis może ulec  zmianie.   Występujące alergeny – tłusty druk
                        DYREKTOR:                   INTENDENT:                         SZEFOWA KUCHNI:
                       Beata  Kieliba             Aleksandra  Włodarczyk                   Ewa Urbaniak
 
 

Zapraszamy do kontaktu

63-400 Ostrów Wielkopolski
ul. Staroprzygodzka 112