Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS   OD 19.05.21r  DO 01.06.21r
                                                                                ŚRODA– 19.05.21r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml, herbata 200ml,  chleb pszenny  i graham   80g z masłem 6g,  sałata       lodowa 5g, szynka biała gotowana 20g, ogórek  10g, papryka 10g.
OBIAD: Zupa krupnik  250ml, spaghetti 200g,  surówka z białej kapusty 70g,  kompot  200ml
PODWIECZOREK : Galaretka z owocami i czekoladą gorzką  200g.
                                                                                 CZWARTEK– 20.05.21r
ŚNIADANIE: Kakao  200ml, herbata 200ml, bułka wieloziarnista  80g z masłem 6g  i  dżemem  15g .
OBIAD: Zupa pomidorowa z  ryżem  250ml, bitki ze schabu  w sosie własnym 110g ,  kasza pęczak  160g, mizeria 70g woda z cytryna  200ml
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa  200g.
                                                                                PIĄTEK –21.05.21r
ŚNIADANIE: Herbata  200ml,  chleb  pszenny i graham  80g z  masłem 6g,  pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem 20g,  papryka kolorowa 10g, ogórek 10g .
OBIAD: Barszcz czerwony z makaronem 250ml,  twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 70g , ziemniaki z masłem i koperkiem  150g,  kompot  200ml
PODWIECZOREK: Kisiel z tartym jabłkiem  200g, ciasteczka owsiane 80g.
                                                                                PONIEDZIAŁEK – 24.05.21r
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą jaglaną  250ml, herbata  200ml, bułka graham 80g z masłem 6g ,  ser żółty 20g, rzodkiewka 5g, sałata lodowa 5g, papryka 10g, pomidor  10g .
OBIAD: Zupa kapuśniak 250ml, podudzie z kurczaka pieczone  110g, ziemniaki puree  160g ,  marchewka z groszkiem 65g,  woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i jagodami  180g, biszkopty 30g..
                                                                               WTOREK – 25.05.21r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml ,herbata 200ml , chleb pszenny i graham 80g z masłem 6g,  łosoś wędzony 20g,  rzodkiewka  10g  , papryka kolorowa  10g , pomidor 15g.
OBIAD: Zupa ogórkowa  z  ziemniakami  250ml,  naleśniki z dżemem lub serkiem  190g,  kompot  200ml
PODWIECZOREK: Banan  200g, bułeczka mleczna 30g, sok jabłkowy 200ml
                                                                                ŚRODA–26.05.21r
ŚNIADANIE: Herbata  owocowa  200ml , bułka wieloziarnista 80g z  masłem 6g, pasta z cieciorki ze szczypiorkiem  20g , rzodkiewka  5g, papryka kolorowa 10g, pomidor  10g .
OBIAD: Barszcz ukraiński z białą fasolką 250ml, udziec z indyka gotowany   70g  w sosie śmietanowym 40g, ryż brązowy  190g,  bukiet warzyw gotowanych 65g, woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Budyń z musem malinowo - truskawkowym  i biszkoptem  200g.
                                                                                 CZWARTEK – 27.05.21r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml, herbata  z miodem i cytryną 200ml, chleb  pszenny i graham  80g z masłem 6g, ser  biały  wędzony 20g  pomidor  10g. papryka kolorowa 10g, sałata lodowa 5g .
OBIAD: Rosolnik  z kaszką manną i zieloną pietruszką 250ml, gołąbki z mięsem mielonym i ryżem  140g  w sosie pomidorowym 40g,  ziemniaki  160g, , woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Gruszka 200g, chrupki jabłkowe  30g.         
                                                                                PIĄTEK –28.05.21r
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200ml, herbata  200ml , bułka graham  80g z masłem 6g, pasta z awokado i oliwek ze szczypiorkiem 20g,  papryka kolorowa  10g , pomidor 15g.
OBIAD: Zupa marchewkowa  krem  250ml,  ryba  smażona  dorsz 70g, surówka z kapusty kiszonej   65g, ziemniaki  puree z  koperkiem  160g, woda z cytryną  200ml.
PODWIECZOREK:  Arbuz  200g, chrupki kukurydziane 30g.
                                                                               PONIEDZIAŁEK – 31.05.21r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml, herbata 200ml, chleb  pszenny  i  razowy 80g z masłem 6g,  twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20g, kiełki 5g,  pomidor  20g.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej  250ml, kotlet mielony  70g , kasza jęczmienna 160g,  sałatka z buraczków  65g,  woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Jabłko  200g,  wafelek ryżowy  40g.
                                                                               WTOREK – 01.06.21r            
ŚNIADANIE: Herbata  200ml, chleb pszenny i wieloziarnisty 80g z masłem 6g , szynka filet z kurczaka  20g,  sałata roszponka  5g,  ogórek  10g,  rzodkiewka 5g, papryka 10g .
OBIAD: Zupa kalafiorowa  250ml, kluski aksamitki z tłuszczem i cebulką 200g , kapusta czerwona  gotowana  65g , kompot  200ml
DWIECZOREK: Rogal mleczny 50g  z masłem 3g, ser żółty 10g , papryka 10g,   winogrono  90g, sok pomarańczowy 200ml.                                
                            Jadłospis może ulec zmianie .     Występujące alergeny – tłusty druk      
  
                                   DYREKTOR:                     INTENDENT:                     SZEFOWA KUCHNI:
                                  Beata Kieliba           Aleksandra Włodarczyk                 Ewa  Urbaniak    
 

Zapraszamy do kontaktu

63-400 Ostrów Wielkopolski
ul. Staroprzygodzka 112