Jadłospis

                                         JADŁOSPIS OD 11.03.20r. DO 24.03.20r.
                                                     ŚRODA – 11.03.2020r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem  200ml, herbata z miodem i cytryną  200ml, chleb  żytni  i pszenny  80g               z masłem 6g, sałata lodowa 5g, szynka filet z kurczaka 20g, pomidor 15g, papryka 10g, ogórek 10g.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami  250ml, pyzy drożdżowe z  tłuszczem i cukrem  160g, surówka
z marchewki  i  jabłka z ananasem  70g, kompot  200ml. 
PODWIECZOREK: Bułka wieloziarnista  50g z masłem 5g,  ser żółty  15g, winogrono 150g, papryka 10g, rzodkiewka 10g,  sok  jabłkowo-malinowy 200ml.         
                                                     CZWARTEK – 12.03.2020r
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem  200ml, herbata 200ml, chleb pszenny i razowy 80g z masłem 6g, pasta z awokado ze szczypiorkiem  20g,  rzodkiewką  20g, pomidor  25g, kiełki  5g.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem 250ml, kotlet mielony z szynki i  soczewicy 70g, ziemniaki puree 190g, mizeria  65g, woda z  cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Mus bananowo - truskawkowy  150g, chrupki  kukurydziane 50g.                                                       
                                                     PIĄTEK – 13.03.2020r
ŚNIADANIE: Kakao  200ml, herbata  200ml, rogal mleczny  80g z masłem 6g, konfitura truskawkowa  20g.
OBIAD: Zupa krem z zielonego groszku z grzankami  250ml, ryba po grecku z warzywami 140g , ziemniaki puree 150g, woda z cytryną   200ml.
PODWIECZOREK: Gruszka 150g, wafle ryżowe  50g .
                                                    PONIEDZIAŁEK – 16.03.2020r 
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi  200ml, herbata 200ml, chleb  pszenny i razowy 80g              z masłem 6g, kiełki 5g, rzodkiewka 5g  pomidor 15g ogórek 15g, papryka kolorowa 10g.
OBIAD: Rosół z lanym ciastem i zieloną pietruszką 250ml, filet z kurczaka  gotowany w sosie białym 80g,       ryż brązowy  100g,  marchewka z groszkiem  70g,woda z cytryna  200ml
PODWIECZOREK: Kisiel z tartym jabłkiem 160g, chrupki jabłkowe 40g .  
                                                    WTOREK – 17.03.2020r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata 200ml, chleb  pszenny i graham 80g z masłem 6g, parówka      z szynki  grzana 20g, ketchup 5g,  rzodkiewką  10g , papryka  15g, ogórek  10g.
OBIAD: Zupa kalafiorowa  250ml,  kluski  aksamitki  z  boczkiem  i  cebulką  200g, kapusta  czerwona  gotowana  70g,  kompot  200ml
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z musli 200g, mandarynka 90g.                                                              
                                                   ŚRODA – 18.03.2020r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml, herbata z miodem i cytryną  200ml, bułka graham 80g z masłem 6g, pasta              z cieciorki  ze szczypiorkiem 20g, rzodkiewka 5g , papryka 15g, pomidor 15g.
OBIAD: Zupa brokułowa  250ml, schab  pieczony  w  sosie  własnym 110g, kasza  pęczak  160g  sałatka                 z buraczków  70g,  woda z cytryną  200ml. 
PODWIECZOREK: Galaretka z owocami i gorzką czekoladą  200g.
                                                    CZWARTEK – 19.03.2020r
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem 200ml, herbata 200ml, chleb  pszenny i żytni 80g z masłem 6g, sałata rukola 5g, szynka  biała gotowana 20g,  rzodkiewką  10g , papryka  15g, ogórek  10g.
OBIAD: Barszcz czerwony z makaronem  250ml,  gzika  ze  szczypiorkiem  i  rzodkiewką  80g,  ziemniaki           z  masłem  i   koperkiem  160g,  woda z cytryną  200ml
PODWIECZOREK: Sałatka  owocowa  200g,  pałeczki  kukurydziane  30g.                                                              
                                                     PIĄTEK – 20.03.2020r
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną 200ml, chleb pszenny i wieloziarnisty 80g z masłem 6g, łosoś  wędzony  20g, pomidor  15g,  ogórek  kiszony  15g,  papryka  10g.
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej  250ml,  łazanki  z  kapustą  kiszoną  i  pieczarkami  200g,              kompot  200ml
PODWIECZOREK: Drożdżówka z budyniem  100g,  winogrono  90g, woda mineralna 200ml.   
                                                     PONIEDZIAŁEK – 23.03.2020r
ŚNIADANIE: Kawa inka z mlekiem ,herbata  200ml, bułka graham 80g  z masłem 6g,  serek almette z ziołami  15g, pomidor  10g, rzodkiewka 5g, papryka kolorowa 10g, kiełki 5g.
OBIAD: Zupa krem  marchewkowy z  kaszą  jaglaną  250ml, kotlet  z  indyka  70g, ziemniaki puree  160g, surówka  z  selera  z żurawiną  70g, woda z cytryna 200ml.
PODWIECZOREK: ,,Danonek” 60g, jabłko 150g.  
                                                     WTOREK – 24.03.2020r
ŚNIADANIE: Kakao 200ml,  herbata 200ml, chleb  wieloziarnisty i pszenny 80g  z masłem 6g, ser żółty  20g, rzodkiewka 10g , pomidor  20g , ogórek 15g.
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej żółtej 250ml, makaron kokardki z sosem bolońskim  200g, bukiet warzyw gotowanych 70g, sok jabłkowy  200ml
PODWIECZOREK: Rogal mleczny 50g z masłem 3g, pomidorki koktajlowe  15g, banan  90g, herbata 30g.
 
                       Jadłospis może ulec  zmianie.   Występujące alergeny – tłusty druk
                        DYREKTOR:                 INTENDENT:                  SZEFOWA KUCHNI:
                       Beata  Kieliba         Aleksandra  Włodarczyk              Ewa Urbaniak
 

Zapraszamy do kontaktu