EUROPEKSJI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

EUROPEKSJI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

Data publikacji:

8 listopada w grupie Poziomek obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. W dobie wszechobecnych fast foodów, ekspresowych dań i półproduktów to niezwykle ważny dzień propagujący zdrowe produkty i zdrowe odżywianie. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety. W tym dniu królowały u nas owoce i warzywa. Dzień zaczął się od zdrowego śniadania, następnie zrobiliśmy soki z marchewki, jabłek i gruszek. Przygotowaliśmy także pyszne koktajle bananowe. Kolejną atrakcją była „Marcheweczka Marysia”, która częstowała dzieci marchewką.

Zapraszamy do kontaktu